Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 coxas e sobrecoxas de pato
- 1 limão tahiti, apenas o suco
- 100 g vinho branco seco
- 3 dentes de alho, amassados
- 2 c. chá de sal
- 1 pimenta de cheiro
- azeite, q. b. para untar
- 2000 g tucupi temperado
- 2 ramo de jambu
- 600 g água
- 250 g arroz branco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3783 kJ / 905 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura, tangerina e gengibre
Brak ocen
Cassoulet
Brak ocen
Torta de chocolate
Brak ocen
Framboesa Spritz
Brak ocen
Salada com Camarão e Manga
2h 20 min
Tortilha de batata a vapor -TM6
Brak ocen
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Quiche de cebola
1h 10min
Suco de açaí detox
15min
Gaspacho
1h 15min
Minestrone
45min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min