Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 coxas e sobrecoxas de pato
- 1 limão tahiti, apenas o suco
- 100 g vinho branco seco
- 3 dentes de alho, amassados
- 2 c. chá de sal
- 1 pimenta de cheiro
- azeite, q. b. para untar
- 2000 g tucupi temperado
- 2 ramo de jambu
- 600 g água
- 250 g arroz branco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3783 kJ / 905 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 575 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora de Halloween
Pas d’évaluation
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30 min
Creme de abóbora nutritivo
50 min
Noodles Ramen japoneses
Pas d’évaluation
Massa para rechear com vários cortes
1h
Pão de mandioquinha
1 godz. 10 min
Bolo de carne
1h 5min
Cuscuz de carne seca
Pas d’évaluation
Brioche de parmesão
1 godz. 45 min
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Pas d’évaluation
Filés de Rodovalho com legumes
1h 15min
Xarém do caldo da caldeirada
30 min