Cuscuz de carne seca

Cuscuz de carne seca

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porções

Składniki

  • tomate pequeno cortado em rodelas
    1
  • ervilhas frescas
    100 g
  • milho verde
    100 g
  • salsinha fresca apenas as folhas
    10 ramos de
  • carne seca sem gordura, dessalgada e cozida, cortada em pedaços médios (3 cm x 3 cm)
    250 g
  • cebola cortada em metades
    100 g
  • pimentão vermelho sem sementes
    ½
  • dentes de alho
    2
  • pimenta dedo-de-moça
    ½
  • azeite de oliva extra virgem mais q. b. para untar a forma
    40 g
  • sal mais q.b. para ajustar o sabor
    1 c. chá de
  • molho de tomate
    100 g
  • azeitona verde, sem caroço
    50 g
  • água
    800 g
  • farinha de milho amarela em flocos
    160 g
  • cebolinha picados
    10 talos de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 654 kcal / 2734 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 457 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...