Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce

Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce

2.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Broccoli and Potatoes
  • water
    700 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • potatoes cut in pieces (3-4 cm)
    500 g
  • broccoli cut in florets
    600 g
Cheese Sauce
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    ½
    ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • blue cheese cut in pieces
    100 g
  • plain flour
    20 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • double cream
    80 g
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 418 kcal / 1753 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 903 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...