Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
dried spaghetti (10 minutes cooking time)300 g
-
water1650 g
-
olive oil20 g
-
fine sea salt2 ¼ - 3 ¼ tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)60 g
-
pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)30 g
-
shallot (30 g), halved1
-
pancetta150 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
ground black pepper2 pinches
-
medium eggs3
-
egg yolk from medium egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1287 mg
Białko
27 g
Kalorie
751 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
63 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Refreshing Hibiscus Lemonade Slushie
2 Std. 30 Min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40 Min
Lasagne Bolognese
1 Std. 45 Min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Spaghetti Carbonara (TM6 & TM5)
40 Min
Strawberry Milkshake
5 Min
Patatas Bravas with Chorizo
1 Std. 20 Min
Sloe Gin
2160 Std. 20 Min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40 Min
Linguine with Bacon and Prawns (TM6 & TM5)
35 Min
Stuffed Crust Salami Pizza
1 Std. 50 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min