Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

4.4 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • dried spaghetti (10 minutes cooking time)
    300 g
  • water
    1650 g
  • olive oil
    20 g
  • fine sea salt
    2 ¼ - 3 ¼ tsp
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • shallot (30 g), halved
    1
  • pancetta
    150 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground black pepper
    2 pinches
  • medium eggs
    3
  • egg yolk from medium egg
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 314 kcal / 751 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 63 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1287 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...