Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 1 onion, peeled and cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 50 g celery or celeriac, cut into pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves, cut into halves
- 400 - 500 g beef meat and bones (see Tips)
- 1 - 1 ½ tsp salt
- 10 black peppercorns
- 5 allspice berries
- 1 - 2 dried bay leaves
- 1200 - 1400 g water, to cover meat and vegetables (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1320 g
- Kalorie
- 3501.9 kJ / 837 kcal
- Białko
- 102 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 3410 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and ginger spritz mocktail
15min
Fresh fruit tart (Thermomix®️ Cutter, TM6)
Brak ocen
Empanada pastry
45min
Greens and ham egg white omelette (Diabetes)
Brak ocen
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Rustic bread
2h
Chickpea and carrot dip
15min
Wholegrain scones
30min
Hoi sin sauce
15min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45min
Sugar-free strawberry pistachio slice
50min