Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice rub
- 2 tbsp brown sugar
- 2 tsp salt
- 1 tsp mustard powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground ginger
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 1 tsp ground allspice
- 1 tsp ground black pepper
- 4 - 5 pork rib racks (approx. 2-3 kg total)
Bourbon BBQ glaze
- 1 brown onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 40 g olive oil
- 375 g tomato sauce
- 60 g bourbon
- 120 g apple cider vinegar
- 50 g brown sugar
- 60 g soy sauce
- 140 g honey
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8058 kJ / 1918.6 kcal
- Białko
- 124.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 127.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1óra 10p
Sticky sesame chicken
40 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15 min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Barbecued pork ribs
26 Std. 15 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min
BBQ chicken winglets
1h 15 min
Pork belly with spring onions
1óra 10p
Pork san choy bau
25 min
Cha gio (spring rolls)
55 min