Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolade ijs
- 150 g suiker
- 1 rode chilipeper, gedroogd (zie tip)
- 100 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken
- 8 eierdooiers
- 40 g ongezoete cacaopoeder
- 620 g melk, min. 3,2%
- ¼ tl zout
- 620 g room, min. 30% vet
Whiskey siroop
- 120 g bourbon-whiskey (bv. Jack Daniel's, Jim Beam...) (zie tip)
- 100 g suiker
- 20 g water
-
30
g ahornsiroop (opcjonalnie)
lub 30 g honing (opcjonalnie) - 2 - 3 snuifjes zout
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- ½ tl natuurlijk vanille-extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2027.4 kJ / 484.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 146.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20 min
Roomboterglazuur
5 min
Glutenvrij chocoladebrood
1h 10min
Chocoladeroomijs
12h
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Vegan moussaka
1h 50 min
Boterham met medium hard gekookt ei, citrusmayonaise en kaas
Brak ocen
Soep met zeeduivel en garnalen
1h
Citroenijs
8 godz. 30 min
Gevulde kalkoenborst
Brak ocen
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14h 15min
IJskroon van meringue en frambozen
4 Std. 10 Min