Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 200 g milho verde, equivalente a 1 lata, sem o líquido
- 395 g leite condensado, equivalente a 1 lata
- 4 ovos
- 40 g farinha de milho
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 9559 kJ / 2287 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 288 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Tłuszcz nasycony
- 58 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2344 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango
40min
Curau de milho verde
30min
Bolo de mandioca com coco
1h 15min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1sa 10 dk
Canjica
13sa 35 dk
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Tutu à mineira
35min
Massa para coxinha
30min
Fatias húngaras
1 godz. 50 min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Bolo de pamonha doce
55min