Parmigiana di patate
TM6

Parmigiana di patate

4.3 (154 oceny)

Składniki

  • 800 g di patate a pasta gialla, pelate e a fettine (5 mm)
  • 500 g di acqua
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di latte parzialmente scremato
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di provola affumicata a fette sottili
  • 160 g di tacchino arrosto a fette
  • insalata, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1122.6 kJ / 286.6 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
1.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy