Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pasta gialla, pelate e a fettine (5 mm)
- 500 g di acqua
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 50 g di provola affumicata a fette sottili
- 160 g di tacchino arrosto a fette
- insalata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1122.6 kJ / 286.6 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Burger di prosciutto e contorno di funghi
20min
Frittelle di patate e Parmigiano
30min
Involtini di melanzane al prosciutto
1hod.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1hod.
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 godz. 25 min
Gattò di patate
1h 30 min
Tortini di broccoli e pancetta
50 min.
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30 min
Frico
1hod.
Pizzette di melanzane
40 min
Girelle di pizza al prosciutto
2h 30 min
Pasta al forno veloce
45min