Parmigiana di patate

Parmigiana di patate

4.2 211 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di patate a pasta gialla pelate e a fettine (5 mm)
  • 500 g di acqua
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di latte parzialmente scremato
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di provola affumicata a fette sottili
  • 160 g di tacchino arrosto a fette
  • insalata a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1.3 mg
Białko 16.3 g
Kalorie 1122.6 kJ / 286.6 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...