Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cotenna di maiale a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 1 peperoncino rosso fresco o secco
- 80 g di guanciale di maiale a cubetti
- 50 g di vino bianco
- 500 g di pomodori maturi a pezzi
- 2 cucchiai di dado per brodo di carne fatto in casa o 1 cubetto
- 1000 g di fagioli borlotti in scatola, scolati
- pane casereccio a fette a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3514 kJ / 840 kcal
- Białko
- 69.4 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
- Błonnik
- 15.2 g
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Trippa alla trasteverina
45 Min
Lumachine in rosso
1u. 40min
Lenticchie e salsiccia
2 godz. 55 min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Fagioli alla contadina
35min
Fagioli in umido
1h 30min
Trippa alla romana
2 Std.
Trippa alla parmigiana
1 Std. 20 Min
Polenta con funghi e salsiccia
1h 30min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min