Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)

Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)

4.8 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    100 g
  • d'amandes décortiquées
    50 g
  • de lait concentré sucré
    395 g
  • de lait concentré non sucré
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de pâte de pistache
    50 g
  • de cardamome en poudre
    1 c. à café
  • de mascarpone
    250 g
  • d'eau de rose
    2 c. à soupe
Le jour même
  • de miel d'acacia liquide
    30 g
  • d'éclats de pistaches
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 422 kcal / 1756.8 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...