Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)

Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)

4.8 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 50 g d'amandes décortiquées
  • 395 g de lait concentré sucré
  • 200 g de lait concentré non sucré
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de pâte de pistache
  • 1 c. à café de cardamome en poudre
  • 250 g de mascarpone
  • 2 c. à soupe d'eau de rose
Le jour même
  • 30 g de miel d'acacia liquide
  • 30 g d'éclats de pistaches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.3 g
Kalorie 1756.8 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...