Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 243.6 mg
Alternatywne przepisy
Lemon delicious
1h 5min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Steamed ginger puddings
40 Min
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2hod. 30min
Custard
10min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50 min
Runny custard
15min
Sticky toffee puddings
1hod.
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35 min
Portuguese-style custard tarts
40 Min