Berry and chocoletta ripple ice cream loaf

Berry and chocoletta ripple ice cream loaf

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions

Składniki

Berry liqueur coulis
  • sugar
    80 g
  • fresh raspberries or frozen raspberries (see Tips)
    200 g
  • liqueur berry flavoured
    45 g
Ice cream layer
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    120 g
  • egg whites
    3
  • icing sugar
    100 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Chantilly cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    200 g
  • icing sugar
    30 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • dark chocolate (70% cocoa) curls, to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 578.2 kcal / 2419.2 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 58.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...