
Urządzenia i Akcesoria
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
8 portions
Składniki
Berry liqueur coulis
-
sugar80 g
-
fresh raspberries or frozen raspberries (see Tips)200 g
-
liqueur berry flavoured45 g
Ice cream layer
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces120 g
-
egg whites3
-
icing sugar100 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)600 g
-
natural vanilla extract2 tsp
Chantilly cream
-
pouring (whipping) cream (see Tips)200 g
-
icing sugar30 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
dark chocolate (70% cocoa) curls, to decorate
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
578.2 kcal /
2419.2 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
43.6 g
Węglowodany
41.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
26.7 g
Sód
58.7 mg