Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 80 g de pan de molde sin corteza (en trozos)
- 150 g de leche
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de carne picada mixta
- 4 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
Guiso de sepia y albóndigas
- 30 g de almendras tostadas sin sal
- 10 g de boletus deshidratados
- 750 g de cebolla en cuartos
- 100 g de aceite de oliva
- 700 g de sepia (en trozos de 2-3 cm)
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de vino dulce
- 300 g de caldo de pescado
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2 godz. 15 min
Coca de llardons d'Olot
1 Std. 30 Min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de Llavaneres
1 Std.
Carquinyolis
2 godz. 40 min
Ternera con setas al brandy
45 Min
Fideos con costilla y salchichas
50 min
Canelones con ceps al foie
2h 50min
Escudella i carn d'olla
1 Std. 30 Min
Trinxat de col
1h 15min
Panellets
10h 30min