Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di fegatini di pollo (durelli e cuori) a pezzi (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 50 g di vino bianco
- 900 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 20 g di burro
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2188 kJ / 523 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Risotto funghi e mirtilli
35min
Risotto al nero di calamari
40min
Costine di maiale alle verze
1 Std. 20 Min
Anatra all'arancia
1 Std. 35 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Spezzatino di reale alle olive
1 Std. 20 Min
Risotto con mele e funghi
40min