Risotto con fegatini di pollo

Risotto con fegatini di pollo

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di fegatini di pollo (durelli e cuori) a pezzi (1-2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
  • 50 g di vino bianco
  • 900 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 20 g di burro
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24 g
Kalorie 2188 kJ / 523 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...