Wersje kompatybilne
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharadas de bayas goji
- 1 vaina de vainilla
-
200
g de aceite de oliva virgen extra
lub 200 g de aceite de girasol - 8 vieiras limpias, sin coral (solo la parte blanca)
- 1 cucharada de piel de naranja rallada
- 2 - 3 pellizcos de sal en escamas
- 1 bolsa de hojas baby de ensalada variada
- ½ lima
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Ceviche de dorada a los cítricos
1 Std. 10 Min
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6 Std. 20 Min
Magret de pato con salsa de cerezas
45min
Langostinos con lima y puré de aguacate
1 Std. 20 Min
Vasitos de espárragos con salpicón
10 Min
Tiradito de lubina
15 Min
Crema de ostras
20 Min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30min
Tartar de buey
10 Min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Vasitos de salmón, gambas, aguacate y queso fresco
10 Min
Tataki de atún
30min