Wersje kompatybilne
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boloñesa de lentejas y berenjena
-
100
g de lentejas rojas, secas
lub 100 g de lentejas, secas - 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 150 g de zanahoria, en trozos
- 60 g de aceite de oliva extra virgen
- 300 g de berenjena, con piel en cubos (3 cm)
- 100 g de vino tinto
- 400 g de jitomate triturado
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de orégano seco
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta molida, o al gusto
Puré de papa
- 800 g de papa, harinosa, en rodajas (5 mm)
- 300 g de leche
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta molida, o al gusto
- 50 g mantequilla sin sal, en trozos
-
2
cdas de pan molido
lub 2 cdas de queso Gruyère, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1676 kJ / 400 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1 godz.
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20min
Empanadas veganas con relleno de champiñones
1 godz. 20 min
Lasaña vegetariana
1 godz.
Baklava vegano
2h 40min
Frijoles al horno con verduras
30 min
Empanadas de soja
20min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40min
Curry katsu de tofu vegano
30 min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Pay vegano de calabaza y verduras
1 godz. 20 min
Tarta de papas y champiñones
1 godz. 20 min