![Trucha al vapor con puré de brócoli Trucha al vapor con puré de brócoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a99ea8de-254f-4793-9767-60eaf168b10c/Derivates/e4d69fb7-a18d-494a-a533-b982f156b930.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo, pelados
- 1 - 2 filetes de anchoa en aceite (opcjonalnie)
- 250 g de floretes de brócoli, frescos o congelados
- 4 filetes de trucha, sin piel, (aprox. 150 g cada uno), salpimentados
- 250 g de agua
- 30 g de crema ácida
- 2 pizcas de sal, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 835 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muslitos de pollo tropical con tostadas hawaianas (estilo Huli Huli)
3 Std. 40 Min
Champiñones a la crema con papas crujientes TM6 (Pelar)
1 godz. 30 min
Fruta rallada (350-600 g)
10 Min
Espinacas al vapor (500 g) en Varoma
15 Min
Bases - Brócoli y salsa de tomate
2h 5min
Puré de betabel
1 godz.
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40 dk
Ensalada de lentejas con reducción de balsámico
1sa 15 dk
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Pechugas de pollo al vapor (6)
25 dk
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 dk
Brócoli al vapor (400-800 g) en Varoma
25 dk