Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentejas rojas, secas
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de cúrcuma, en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 60 g de crema de coco
- 60 g de aceite vegetal
- ½ cdita de semilla de mostaza café
- ½ cdita de semillas de comino
- ½ cdita de semillas de fenogreco
- 1 cebolla morada, cortada en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles de árbol frescos, sin rabo ni semillas
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 jitomate, cortado en cubitos (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1034 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 min
Garam masala
5min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13h 10min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35 min
Estofado Africano occidental de maní
50 min
Queso Ricotta vegano
5min
Curry de espinaca y queso fresco
13 Std.
Kebbes vegetarianos de habas
1h 40min
Dip de lentejas (vegano y sin gluten)
10min