![Curry de lentejas (dahl) Curry de lentejas (dahl)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b25f2457-d067-4fbe-a23c-414a843b6bf6/Derivates/cbc17801-980f-400a-8ab8-7a4683178a07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentejas rojas, secas
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de cúrcuma, en polvo
- 1 hoja de laurel seca
- 60 g de crema de coco
- 60 g de aceite vegetal
- ½ cdita de semilla de mostaza café
- ½ cdita de semillas de comino
- ½ cdita de semillas de fenogreco
- 1 cebolla morada, cortada en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles de árbol frescos, sin rabo ni semillas
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 jitomate, cortado en cubitos (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1034 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Curry de espinaca y queso fresco
13u.
Sopa de acelgas con quinoa
1h
Arroz Persa con eneldo y granada
40min
Arroz basmati
40min
Curry tailandés
40min
Pasta de curry tailandés
30min
Estofado picoso de berenjena
30min
Coliflor tikka masala
30min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min