Spaghettinester mit Auberginencreme
TM6 TM5

Spaghettinester mit Auberginencreme

4.1 (183 oceny)

Składniki

  • 40 g Parmesan, in Stücken
  • 2 Knoblauchzehen
  • 20 g Olivenöl
  • 500 g Aubergine, geschält, in Stücken (ca. 1 cm), siehe Tipp
  • ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
  • Wasser zum Kochen
  • 320 g Spaghetti
  • 30 g Mandeln, blanchiert
  • ½ Bund Basilikum, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1936 kJ / 463 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
8.6 g
Sód
479 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy