Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g migdałów, blanszowanych100 g orzechów, całych, mieszanych prażonych, solonych (np. orzeszków ziemnych lub nerkowców)
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
1 szczypta soli
-
5 jajek w temp. pokojowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
200 g mleka
-
150 g groszków czekoladowych
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
10 g
Kalorie
2207 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1h
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1h
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min
Bananowe brownie
40min
Ciasto zebra
1h 35min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1h 10min
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Ciasto z serem ricotta
1h 20min