Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g migdałów, blanszowanych100 g orzechów, całych, mieszanych prażonych, solonych (np. orzeszków ziemnych lub nerkowców)
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
1 szczypta soli
-
5 jajek w temp. pokojowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
200 g mleka
-
150 g groszków czekoladowych
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
10 g
Kalorie
2207 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto makowe
1 godz.
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasto pomarańczowe
45 min