Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Soufflé with Orange
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
butter for greasing10 - 15 g
-
caster sugar for dusting
-
dark chocolate small pieces or callets150 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
double cream200 g
-
cornflour15 g
-
cocoa powder10 g
-
orange peel finely grated, to taste¾ - 1 Tbsp
-
egg whites from medium eggs4
-
icing sugar (opcjonalnie) for garnishing1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.2 g
Kalorie
2721 kJ /
650 kcal
Tłuszcz
47.6 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fondants
40 min
Celeriac Remoulade (TM5)
10 min
Béarnaise sauce
15 min
Béarnaise Sauce
20 min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1 godz. 15 min
Passion Fruit Soufflé
35 min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Sweet Shortcrust Pastry
35 min
Apple Marinade
10 min
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 godz. 45 min