![Goulash de ternera con papas y manzana Goulash de ternera con papas y manzana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84ea0b52-7f28-4999-a48b-ab7d80923741/Derivates/6c80f238-5028-4370-b1f8-e7f8ac0118bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de apio, en trozos (3 cm)
- 50 g de zanahoria, en trozos (3 cm)
- 60 g de cebolla, en trozos
- 500 g de carne de ternera limpia, en cubos (3 cm)
- 60 g de vino blanco seco
- 300 g de papa, en trozos (2 cm)
- 200 g de jitomate triturado
- 180 g de agua
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta molida
- 1 manzana (cualquier tipo), descorazonada, en rodajas (0,5 cm)
- 2 ramitas de romero, solo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1234 kJ / 294 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 418 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de verduras y res en Cocción lenta TM6
4 Std. 10 Min
Cinta de lomo a la miel con pasas (Hestan Cue™)
25 Min
Pollo al curry de coco con arroz
45min
Boeuf burguignon
1 Std. 10 Min
Estofado de res con fantasmas de puré de papa
1h 30min
Ensalada de frijoles, aguacate y atún
20 min
Gusano de fiesta
30 Min
Estofado de res
1 Std. 40 Min
Salmón en costra con risotto de limón
45min
Estofado de res TM6
4h
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2 Std. 15 Min
Lomo a la mostaza
1 Std. 45 Min