Goulash de ternera con papas y manzana

Goulash de ternera con papas y manzana

4.1 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 20 g de apio en trozos (3 cm)
  • 50 g de zanahoria en trozos (3 cm)
  • 60 g de cebolla en trozos
  • 500 g de carne de ternera limpia, en cubos (3 cm)
  • 60 g de vino blanco seco
  • 300 g de papa en trozos (2 cm)
  • 200 g de jitomate triturado
  • 180 g de agua
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • 2 pizcas de pimienta molida
  • 1 manzana (cualquier tipo) descorazonada, en rodajas (0,5 cm)
  • 2 ramitas de romero solo las hojas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 418 mg
Białko 29 g
Kalorie 1234 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...