![Trucha al vapor con crema de brócoli Trucha al vapor con crema de brócoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a99ea8de-254f-4793-9767-60eaf168b10c/Derivates/e4d69fb7-a18d-494a-a533-b982f156b930.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo
- 1 - 2 filetes de anchoa en aceite (opcjonalnie)
- 250 g de ramilletes de brócoli
- 4 filetes de trucha con piel de aprox. 150 g cada uno, salpimentados
- 250 g de agua
- 30 g de nata agria
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 834.5 mg
Alternatywne przepisy
Lubina al vapor con brócoli y vinagreta de encurtidos
25 min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30 min
Truchas con verduras y salsa holandesa
50 min
Filetes de trucha y espárragos con mantequilla de jengibre
20 min
Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada
45 min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 min
Pescado al vapor con arroz negro y brócoli
55 min
Dorada a la catalana
30 min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Salmón al vapor con verduras
30 min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min