Risotto mit Zucchini und Speck

Risotto mit Zucchini und Speck

4.6 244 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zucchini in Stücken
    300 g
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter
    40 g
  • Schinkenspeckwürfel
    250 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio), Garzeit 18 Minuten
    320 g
  • Wasser
    820 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Basilikumblätter, frisch gehackt
    3 - 4
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Mascarpone
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 546 kcal / 2284 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1292 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...