Risotto mit Zucchini und Speck
TM6 TM5

Risotto mit Zucchini und Speck

4.6 (212 ocen)

Składniki

  • 300 g Zucchini, in Stücken
  • 60 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 40 g Butter
  • 250 g Schinkenspeckwürfel
  • 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio), Garzeit 18 Minuten
  • 820 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 3 - 4 Basilikumblätter, frisch, gehackt
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 50 g Mascarpone

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2284 kJ / 546 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
36 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
1.9 g
Sód
1292 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy