Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Liebstöckel, frisch oder getrocknet
- 500 g Champignons, halbiert, ggf. geviertelt
- 50 g Butter, in Stücken
- 100 g Sahne
- 40 g Parmesan, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 462 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Risotto
35 Min
Risotto mit Zucchini
40min
Trüffelrisotto
45min
Weizen Risotto mit Champignons
35 Min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30min
Risotto mit Zucchini
50min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Pilz-Cannelloni
1h 35 min
Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo
30min
Steinpilz-Risotto
40min
Graupen-Risotto mit Garnelen
45min
Graupenrisotto mediterran
50min