Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"

Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"

4.3 660 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Liebstöckel frisch oder getrocknet
    2 TL
  • Champignons halbiert, ggf. geviertelt
    500 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Sahne
    100 g
  • Parmesan, gerieben
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 462 kcal / 1932 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...