Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto
TM6 TM5

Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto

2.7 (11 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 Stängel Minze, abgezupft
  • 6 - 8 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
  • 50 g Zwiebeln, halbiert
  • 30 g Olivenöl
  • 300 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
  • 60 g Weißwein
  • 750 g Wasser
  • 150 g Erbsen, TK
  • 250 g Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut, in Stücken (3-4 cm)
  • 1 ½ TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • 40 g Butter, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2125 kJ / 508 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
3.9 g
Sód
438 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy