
Urządzenia i Akcesoria
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka w temp. pokojowej170 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
cukru15 g
-
mąki pszennej300 g
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski25 g
Farsz
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
oleju rzepakowego (patrz wariant)25 g
-
mięsa drobiowego ugotowanego, np. z rosołu, pokrojonego na kawałki350 g
-
sosu sojowego15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody400 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
182 kcal /
761.4 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
187.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min