Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cenoura
- 200 g alho-francês cortado às rodelas
- 200 g couve branca cortada em tirinhas
- 200 g abóbora cortada em pedaços
- 200 g curgete descascada, cortada em pedaços
- 1000 g água
- 20 g azeite
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 417.6 kJ / 99.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 456 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Sopa 2 feijões
45 Min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa de agrião
35 Min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 Min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 Min