Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 150 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço cortado às rodelas
- 1000 g ervilhas congeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g vinho branco
- 100 g água
- ½ c. chá de sal
- Coentros picados q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1821.1 kJ / 435.3 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 686.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de buzinas
1 Std. 30 Min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Frango de fricassé
30min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2 Std.
Favas guisadas
50min
Arroz doce
1小时
Ervilhas com ovos escalfados
1小时
Feijoada de chocos
40min
Tomatada de ovos
35min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Massada de peixe
55min
Tomatada com ovos escalfados
55min