Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
-
20
g salsa
lub 20 g coentros - 400 g cogumelos frescos cortados em quartos ou laminados
- 30 g azeite
- 1 malagueta seca (opcional)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 Min
Saltear 200 g de beringela
30 Min
Salteado de legumes com massa folhada
50 min
Salteado de camarão com cogumelos e couve
20 min
Cogumelos recheados
35 Min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Espinafres e cogumelos com ovos escalfados
25 Min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 Min
Cogumelos à bulhão pato
20 min
Tapa do mar
5min