Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
-
20
g salsa
lub 20 g coentros - 400 g cogumelos frescos cortados em quartos ou laminados
- 30 g azeite
- 1 malagueta seca (opcional)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapa do mar
5 Min
Omeleta branca com espinafres e cogumelos
50min
Saltear 200 g de curgete
20min
Salteado de camarão com cogumelos e couve
20min
Mexilhões com bloody Mary
30min
Espinafres e cogumelos com ovos escalfados
25min
Cogumelos recheados
35min
Pato com espinafres salteados e romã
45 min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25min
Mexilhões com molho picante
45 min
Cogumelos à bulhão pato
20min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40min