Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g abóbora cortada em pedaços
- 200 g batata cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 30 g azeite
- 100 g agrião, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 452.4 kJ / 108.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 420.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35min
Juliana de legumes
40min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Creme de espinafres
40min
Sopa de agriões
40min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de agrião com ovo cozido
45 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35min