Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 65 g água bem fria
- ½ c. chá de sal
- 1 dente de alho
- 30 g açúcar amarelo
- 6 folhas de manjericão
- 1 c. chá de orégãos
- 20 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta moída
- 350 g tomate cortado em fatias finas (1-2 mm)
- 1 c. sopa de mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas vegetarianas
1 Std. 10 Min
Focaccia recheada
3 Std.
Fritatas individuais com cebolo
50 Min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1 Std.
Pão de legumes assados
2 Std. 30 Min
Sanduíche de atum, tomate e pepino
30min
Panquecas de milho com cogumelos, presunto e rúcula
1 Std.
Focaccia com cebola
2 Std.
Espinafres cozido com ovos
40min
Tarte vegetariana
1 Std.
Penne com beringela no forno
50 Min
Crepes cor-de-rosa com húmus de grão e amêndoa
35 Min