古早味雞肉飯&豆腐味噌湯

古早味雞肉飯&豆腐味噌湯

4.6 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

油蔥醬
  • 200 克
    200 克 高湯
  • 醬油
    30 克
  • 5 克
  • ¼ 茶匙
  • 油蔥酥
    30 克
雞肉飯&豆腐味噌湯
  • 雞胸肉 ,橫剖(厚約1.5公分)
    350 - 400 克
  • ,詳見要訣
    900 - 1100 克
  • 洋蔥 (約半顆),切粗條(約1公分)
    120 克
  • ,切片
    10 克
  • 白米 ,洗淨,瀝乾
    200 克
  • 乾海帶芽 ,以冷水泡開,瀝乾
    1 大匙
  • 白味噌
    50 克
  • 豆腐 ,切塊(約1.5公分)
    100 克
組合
  • 青蔥 ,切蔥花(裝飾用)
    15 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 646 kcal / 2700.3 kJ
Białko 37.9 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 105.1 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 56.8 g
Sód 1190 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...