古早味雞肉飯&豆腐味噌湯
TM6

古早味雞肉飯&豆腐味噌湯

4.7 (29 ocen)

Składniki

油蔥醬

  • 200 克 水
    lub 200 克 高湯
  • 30 克 醬油
  • 5 克 糖
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 30 克 油蔥酥

雞肉飯&豆腐味噌湯

  • 350 - 400 克 雞胸肉 ,橫剖(厚約1.5公分)
  • 900 - 1100 克 水 ,詳見要訣
  • 120 克 洋蔥 (約半顆),切粗條(約1公分)
  • 10 克 薑 ,切片
  • 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
  • 1 大匙 乾海帶芽 ,以冷水泡開,瀝乾
  • 50 克 白味噌
  • 100 克 豆腐 ,切塊(約1.5公分)

組合

  • 15 克 青蔥 ,切蔥花(裝飾用)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2700.3 kJ / 646 kcal
Białko
37.9 g
Węglowodany
105.1 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
56.8 g
Błonnik
4 g
Sód
1190 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy