Gallette alla fragola

Gallette alla fragola

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 porzioni

Składniki

  • 500 g di fragole a fette
  • 145 g di zucchero di canna
  • 10 g di vino rosso passito tipo brachetto
    10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • 150 g di acqua
  • 75 g di olio di riso
    75 g di olio di semi di mais
  • 300 g di farina tipo 00
  • 50 g di fecola di patate
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di bicarbonato di sodio
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • 1 cucchiaino di scorza di arancia tritata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.5 g
Kalorie 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...