Tortini al caramello

Tortini al caramello

4.6 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 150 g di datteri denocciolati
  • 1 ½ cucchiaino raso di bicarbonato di sodio
  • 180 g di acqua
  • burro q.b. per imburrare
Salsa al caramello
  • 60 g di burro a pezzi
  • 60 g di zucchero muscovado
    60 g di zucchero grezzo
  • 75 g di sciroppo di acero
    75 g di miele
  • 40 g di latte
  • ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
Tortini al caramello
  • 40 g di burro a pezzi
  • 110 g di zucchero di canna grezzo
    110 g di zucchero grezzo
  • 150 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 uovo, grande (63-73 g)
  • 700 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...