Galette des rois alle mele caramellate

Galette des rois alle mele caramellate

4.0 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g farina tipo 00 + q.b.
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua
Caramello al burro salato
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
  • 200 g zucchero
  • 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Composta di mele
  • 400 g di mele sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
Terminare la preparazione
  • 1 uovo sbattuto
  • 1 fagiolo secco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.3 g
Kalorie 1986 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...