Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Caramello al burro salato
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
- 200 g di zucchero
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Composta di mele
- 400 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
Terminare la preparazione
- 1 uovo, sbattuto
- 1 fagiolo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1986 kJ / 476 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione allo spumante
15 Min
Gelato agrodolce al cetriolo
8h 20min
Uva e stilton ai pistacchi
15 Min
Malto d'orzo
51 Std.
Salsa al formaggio di pecora
20 Min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45 Min
Delizie di mela e meringa
2 Std.
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 godz. 30 min
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Burro al tonno
1h 20min
Mini flan al pan di Spagna
2u. 45min
Tortine alla creme brulèe
1 godz. 5 min