Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di latte intero
- 55 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina di farro
- 50 g di farina tipo 00
- 80 g di burro a pezzi
- 1 uovo medio
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 20.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alle banane, miele e mandorle
2 Std. 40 Min
Panini integrali alla paprika
3 Std. 30 Min
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1h 50 min.
Pane svedese
2h
Pane integrale in cassetta
4h
Barrette ai frutti di bosco
1h
Tisana del buonumore alla lavanda e menta
25min
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Treccine al kefir
7 Std. 30 Min
Pan brioche allo yogurt
5h 15 min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min