Salted Caramel and Chocolate Mousse

Salted Caramel and Chocolate Mousse

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Caramel
  • sugar
    250 g
  • maple syrup
    90 g
  • butter cold
    80 g
  • cream, min. 30% fat
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    1060 g
  • lemon juice (see tip)
    2 tsp
  • vinegar
    1 tbsp
Chocolate Mousse
  • sugar
    50 g
  • milk chocolate cut in pieces
    200 g
  • butter
    30 g
  • eggs separated
    4
  • salt
    1 - 2 pinches
  • whipped cream to decorate
  • milk chocolate in curls, for decorating

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 289 mg
Białko 7 g
Kalorie 2120 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...