Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 250 g sugar
- 90 g maple syrup
- 80 g butter, cold
- 200 g cream, min. 30% fat
- 1 tsp salt
- 1060 g water
- 2 tsp lemon juice (see tip)
- 1 tbsp vinegar
Chocolate Mousse
- 50 g sugar
- 200 g milk chocolate, cut in pieces
- 30 g butter
- 4 eggs, separated
- 1 - 2 pinches salt
- whipped cream, to decorate
- milk chocolate, in curls, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 289 mg
Alternatywne przepisy
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min
Classic Chocolate Fudge
3 Std. 10 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 Min
Flower Pot Egg Pudding
3 godz. 15 min
Chocolate Eggs
2h 15min
Sugar Cookies with Lemon Curd
2 Std. 30 Min
Potato Cup Frittata
1 Std.
Sugar Skulls
3 Std. 10 Min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5h 50 min
Orange Creamsicle Whip
10min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Butterscotch Delight
20min