Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel and Chocolate Mousse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Caramel
-
sugar250 g
-
maple syrup90 g
-
butter cold80 g
-
cream, min. 30% fat200 g
-
salt1 tsp
-
water1060 g
-
lemon juice (see tip)2 tsp
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Mousse
-
sugar50 g
-
milk chocolate cut in pieces200 g
-
butter30 g
-
eggs separated4
-
salt1 - 2 pinches
-
whipped cream to decorate
-
milk chocolate in curls, for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
289 mg
Białko
7 g
Kalorie
2120 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smores Cupcakes
1 godz. 40 min
Béarnaise sauce
15 min
Pumpkin Cannelloni with Sage and Ricotta
2 godz. 15 min
Hamburgers
30 min
Tempered Chocolate
40 min
New York Black and White Cookies
1 godz. 15 min
Ratatouille Galette (TM6)
1 godz. 30 min
Carrot Cake
1 godz. 20 min
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet
9 godz. 35 min
Soya Brigadeiro
25 min
Peppers stuffed with salted cod brandade
Brak ocen
Anniversary Cake
2 godz.