Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free mini pizzas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 pieces
Składniki
Dough
-
water650 g
-
fresh yeast crumbled40 g
-
sugar1 tsp
-
gluten-free flour (see tip), plus extra for dusting700 g
-
rapeseed oil80 g
-
salt1 tsp
-
30 g lemon juicecitric acid1 tsp
Pizza Toppings
-
tomato sauce300 g
-
courgette cut in slices1
-
black olives, pitted cut in slices5 - 6
-
red peppers (small), cut in strips2
-
sweetcorn kernels, canned3 tbsp
-
carrot cut in slices or triangles1
-
small mozzarella balls cut in half100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
0.3 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1486.1 kJ /
355.2 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
54.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Campari Cocktail
Brak ocen
Vegan Porridge with Fruits and Cinnamon
15 min
Vanilla Yogurt
12 godz. 20 min
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Brak ocen
Buckwheat Crêpes
45 min
Apple and Pear Hot Cereal
Brak ocen
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney) Metric
11 godz. 40 min
Vegan Aioli Sauce
10 min
Crunchy caramel popcorn
2 godz. 15 min
Vegan Vanilla Frosting
5 min
Gluten Free Bread
1 godz. 40 min
Gluten-Free Bread
1 godz. 50 min