Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 650 g water
- 40 g fresh yeast, crumbled
- 1 tsp sugar
- 700 g gluten-free flour (see tip), plus extra for dusting
- 80 g rapeseed oil
- 1 tsp salt
-
1
tsp citric acid
lub 30 g lemon juice
Pizza Toppings
- 300 g tomato sauce
- 1 courgette, cut in slices
- 5 - 6 black olives, pitted, cut in slices
- 2 red peppers (small), cut in strips
- 3 tbsp sweetcorn kernels, canned
- 1 carrot, cut in slices or triangles
- 100 g small mozzarella balls, cut in half
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten Free Pancakes and Waffles
45min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 Std.
Tropical Fruity Aloe Smoothie
Brak ocen
Gluten-free Burgers with Guacamole and Onion Rings
2h 45min
Chocolate chip gluten-free loaf
1 Std. 10 Min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35min
Gluten-Free Crepes
45min
Gluten-Free Rolls (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20 Min