Gluten-free mini pizzas

Gluten-free mini pizzas

3.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 pieces

Składniki

Dough
  • water
    650 g
  • fresh yeast crumbled
    40 g
  • sugar
    1 tsp
  • gluten-free flour (see tip), plus extra for dusting
    700 g
  • rapeseed oil
    80 g
  • salt
    1 tsp
  • citric acid
    1 tsp
    30 g lemon juice
Pizza Toppings
  • tomato sauce
    300 g
  • courgette cut in slices
    1
  • black olives, pitted cut in slices
    5 - 6
  • red peppers (small), cut in strips
    2
  • sweetcorn kernels, canned
    3 tbsp
  • carrot cut in slices or triangles
    1
  • small mozzarella balls cut in half
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 0.3 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1486.1 kJ / 355.2 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 54.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...