Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 650 g water
- 40 g fresh yeast, crumbled
- 1 tsp sugar
- 700 g gluten-free flour (see tip), plus extra for dusting
- 80 g rapeseed oil
- 1 tsp salt
-
1
tsp citric acid
lub 30 g lemon juice
Pizza Toppings
- 300 g tomato sauce
- 1 courgette, cut in slices
- 5 - 6 black olives, pitted, cut in slices
- 2 red peppers (small), cut in strips
- 3 tbsp sweetcorn kernels, canned
- 1 carrot, cut in slices or triangles
- 100 g small mozzarella balls, cut in half
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min
Paleo Chocolate Chip Cookies
40min
Gluten-Free Pizza Dough
1h 10 min
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1h
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45 min
Vanilla ice cream sandwiches
13 godz. 25 min
Steamed Papaya Milk
50min
Gluten-Free Pretzels
2 Std. 25 Min
Keto Mushroom Gravy
45min
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45min
Cinnamon Dolce Coffee
15min