Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g shallots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g sesame oil
- 115 g hoisin sauce
- 115 g honey, liquid
- 85 g ketchup
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Diao)
- 60 g rice vinegar
- 30 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce
- ¼ tsp Chinese five-spice powder
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 235.9 kJ / 56.4 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 273.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Korean fried chicken
4h
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1h 5min
Hong Kong Style Roasted Pork Belly
9h 15min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min.
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Wonderful White Bread
5h
Herby potato salad with crisp topping
50 min