Risotto mit Sauerkraut
TM6 TM5

Risotto mit Sauerkraut

4.3 (678 ocen)

Składniki

  • 250 g Blumenkohl, in Stücken
  • 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
  • 5 g Olivenöl
  • 150 g Sauerkraut, abgetropft und grob zerzupft
  • 50 g Katenschinkenwürfel
  • 100 g Risottoreis
  • 200 g Wasser
  • 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 100 g Saure Sahne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1711 kJ / 409 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
6.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy