Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 50 g Schalotten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Zitrone, unbehandelt, klein, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Olivenöl
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Wasser
- 450 g grüne Bohnen, ganz oder halbiert, nach Geschmack
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlsalat
25 min
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3h 15min
Spargel-Bohnen-Salat mit Ei
40 min
Blumenkohlsalat mit Joghurt-Sauce und Halloumi
35 min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1 godz. 30 min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Brokkoli-Radieschen-Salat
15 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40 min