Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 50 g Schalotten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Zitrone, unbehandelt, klein, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Olivenöl
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Wasser
- 450 g grüne Bohnen, ganz oder halbiert, nach Geschmack
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reissalat mit Ei und Thunfisch
1h
Blumenkohlsalat mit Joghurt-Sauce und Halloumi
35 Min
Rote-Bete-Salat
1h 15min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 Min
Blumenkohlsalat
40 Min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30 min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40 Min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25 分钟
Brokkoli-Wurst-Salat
10 分钟
Spargel-Bohnen-Salat mit Ei
40 Min
Brokkoli-Radieschen-Salat
15 分钟
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3 Std. 15 Min