Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 500 g di collo di maiale a tocchetti (3 cm), asciugati con carta assorbente da cucina
- 4 - 6 pizzichi di paprika dolce
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cipolle a listarelle
- 300 g di riso selvaggio
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 700 g di acqua
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di prugne secche denocciolate
- 5 g di foglie di salvia fresca, lavate
- 10 g di foglie di coriandolo, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2917 kJ / 696 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 181 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo, cipolle e peperoni con riso
1 Std.
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1 Std. 10 Min
Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki
2h 10min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40min
Fajitas con pollo e funghi
1 Std.
Noodles di riso yakisoba
30min
Uramaki (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Cosce d'anatra a cottura lenta con salsa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 Std.
Spaghetti di riso gamberi e verdure
35min
Burrito di carne
1 Std. 30 Min
Cous cous marocchino
50min