Avocado ripieno e insalata di pomodori

Avocado ripieno e insalata di pomodori

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Uova di quaglia al forno
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 80 g di pancetta a cubetti
  • 2 avocado (circa 200 g ciascuno)
  • 4 uova di quaglia
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
Insalata di pomodori e avocado
  • 400 g di pomodori solo la polpa, senza i semi
  • 50 g di cipolla rossa in quarti
  • ½ peperoncino rosso (opcjonalnie) tagliato a pezzi
  • 15 g di coriandolo fresco tagliato a pezzi
  • 25 g di succo di lime, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 avocado a cubetti (circa 200 g)
  • pancarré q.b. tostato per servire
  • 2 rametti di aneto fresco per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1522.5 mg
Białko 18.6 g
Kalorie 2734.5 kJ / 653.6 kcal
Tłuszcz 37.6 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...