Avocado ripieno e insalata di pomodori

Avocado ripieno e insalata di pomodori

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Uova di quaglia al forno
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di pancetta a cubetti
    80 g
  • avocado (circa 200 g ciascuno)
    2
  • uova di quaglia
    4
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    4 pizzichi
Insalata di pomodori e avocado
  • di pomodori solo la polpa, senza i semi
    400 g
  • di cipolla rossa in quarti
    50 g
  • peperoncino rosso (opcjonalnie) tagliato a pezzi
    ½
  • di coriandolo fresco tagliato a pezzi
    15 g
  • di succo di lime, spremuto fresco
    25 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    2 pizzichi
  • avocado a cubetti (circa 200 g)
    1
  • pancarré q.b. tostato per servire
  • di aneto fresco per guarnire
    2 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 653.6 kcal / 2734.5 kJ
Białko 18.6 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1522.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...