Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cebolla cambray, en trozos (3 cm)
- 1 centimetro de jengibre, pelado, en rebanadas (2 cm)
- 40 g de miel
- 30 g de salsa de soya
- 40 g de aceite de ajonjolí
- 30 g de vinagre de arroz
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1200 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 200 g de arroz basmati
- 100 g de edamames
- 200 g de salmón ahumado, en cubos (2-3 cm)
- 200 g de atún fresco, en cubos (2-3 cm)
- 1 mango, en cubos (2-3 cm)
- 50 g alga wakame, seca, remojada en agua caliente por 10 minutos, colada
- 20 g pasta de wasabi, lista para usar, al gusto (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2700 kJ / 645 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
40min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Poke bol de salmón y mango
40min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1h 50min
Poke bowl de atún spicy
30min
Sushi cakes
1 godz.
Robalo con jengibre, salsa de soya, arroz y verduras
40min
Smoothie bowl
10 min
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13h
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45min
Jocoque con pepino
5 min
Bowl de atún y aguacate
50min