![Misoshiru (sopa miso) Misoshiru (sopa miso)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2E812D2-A4FC-4954-B859-858B576C9836/Derivates/c15874cb-9a9c-4c6b-a126-164e65ae378e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
-
1 ½
cditas polvo de dashi, instantáneo
lub 1 cdita salsa de pescado - 45 g de pasta miso
- 5 piezas de hongos shiitakes secos, previamente hidratados y cortados en rebanadas
- 150 g de tofu, cortado en cubitos
- 1 ½ cditas de alga wakame, seca
- cebolla cambray, solamente el tallo cortado en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pollo asiática
45 min
Ramen de curry rojo con pollo
35 min
Udon casero
1 godz.
Pasta de curry tailandés
30 min
Rollos veganos de verano
35 min
Goi cuon (Rollos vietnamitas de cerdo)
1 godz.
Curry tailandés
40 min
Sopa miso
40 min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50 min
Sopa miso con verduras
30 min
Sopa de lima
40 min
Sopa de setas
35 min