Misoshiru (sopa miso)

Misoshiru (sopa miso)

4.7 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 porciones

Składniki

  • 1000 g de agua
  • 1 ½ cditas polvo de dashi, instantáneo
    1 cdita salsa de pescado
  • 45 g de pasta miso
  • 5 piezas de hongos shiitakes secos previamente hidratados y cortados en rebanadas
  • 150 g de tofu cortado en cubitos
  • 1 ½ cditas de alga wakame, seca
  • cebolla cambray solamente el tallo cortado en rodajas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 15 g
Kalorie 672 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...