Misoshiru (sopa miso)
TM5 TM6

Misoshiru (sopa miso)

4.8 (41 ocen)

Składniki

  • 1000 g de agua
  • 1 ½ cditas polvo de dashi, instantáneo
    lub 1 cdita salsa de pescado
  • 45 g de pasta miso
  • 5 piezas de hongos shiitakes secos, previamente hidratados y cortados en rebanadas
  • 150 g de tofu, cortado en cubitos
  • 1 ½ cditas de alga wakame, seca
  • cebolla cambray, solamente el tallo cortado en rodajas

Wartości odżywcze
na 1 porción
Kalorie
672 kJ / 160 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy