Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl

Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl

4.4 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    800 g
  • Salz
    1 TL
  • Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken (1,5-2 cm)
    800 g
  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Weizenmehl, universal
    1 EL
  • Gurkerlwasser
    120 - 140 g
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Mini-Gurken (à ca. 85 g), mit Schale, gut gewaschen
    3
  • Essiggurkerl
    200 g
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Kapern, eingelegt
    1 - 2 TL
  • frische Dille Spitzen abgezupft, gehackt
    3 Stängel
  • Sauerrahm (opcjonalnie) zum Garnieren
    etwas

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 275 kcal / 1152 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1506 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...