![Tortilla de coliflor y chorizo con piquillos Tortilla de coliflor y chorizo con piquillos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8140245f-e1c0-4e75-b7ec-64e67f1d66d8/Derivates/6bd2db39-7c9c-42fe-9829-eed5669a12eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua
- 700 g de ramilletes de coliflor
- 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva (y 1 cucharada más para cuajar la tortilla)
- 150 g de chorizo en rodajas de 5 mm
- 8 huevos
- 1 cucharadita de sal
Fritada de pimientos del piquillo
- 3 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 400 g de pimientos del piquillo en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1772 kJ / 423 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 878.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1 Std. 30 Min
Tortilla de bacalao y verduras
30 Min
Judías al horno con verduras
30 Min
Milhojas de repollo
1 Std. 15 Min
Guiso de lentejas y judías negras con tomate
40 Min
Sándwich de guacamole con atún y huevo duro
5min
Hojaldre de setas y beicon
1 Std.
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 Min
Tortilla de coliflor
40 Min
Pastel de repollo
45 Min
Menestra de verduras con aguja de cerdo
40 Min
Tortilla de champiñones al ajillo
25 Min