Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fabada
- 100 g de lacón (desalado y cortado en trozos)
- 100 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 - 2 chorizos asturianos (100- 120 g)
- 1 - 2 morcillas asturianas (100- 120 g)
- 160 g de judías blancas secas (fabes asturianas) , previamente puestas a remojo un mínimo de 8 horas
- 1300 - 1400 g de agua
Chips de fabada
- 2 claras de huevo
- 30 g de harina
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la zamorana
45 min
Salsa bearnesa
15min
Rollitos de lechazo con reducción de Ribera del Duero (Castilla y León)
1ч. 20 мин.
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1 godz.
Salsa vizcaína
40 мин.
Licor de chocolate
1 godz. 10 min
Foie de pato
33h
Roux
10min
Aliño de naranja y curry
10min
Helado de toffee
4h 30min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1 godz.
Helado de leche con aroma de anís
7h