Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fabada
- 100 g de lacón (desalado y cortado en trozos)
- 100 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 - 2 chorizos asturianos (100- 120 g)
- 1 - 2 morcillas asturianas (100- 120 g)
- 160 g de judías blancas secas (fabes asturianas) , previamente puestas a remojo un mínimo de 8 horas
- 1300 - 1400 g de agua
Chips de fabada
- 2 claras de huevo
- 30 g de harina
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1411 kJ / 338 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetones de picadillo de chorizo
9h 15min
Croquetas de bonito
9h 15min
Chipirones rellenos
1 godz. 10 min
Sushi de arroz con leche
14h
Calamares en su tinta
1h 5min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Chipirones, morcilla y manzana
1 godz.
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1 godz. 10 min
Croquetas de piquillos
9h 15min
Tigres
1 godz.
Crema de andaricas
50min