Chips de fabada y sus dips

Chips de fabada y sus dips

3.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 raciones

Składniki

Fabada
  • 100 g de lacón (desalado y cortado en trozos)
  • 100 g de tocino entreverado curado asturiano
  • 1 - 2 chorizos asturianos (100- 120 g)
  • 1 - 2 morcillas asturianas (100- 120 g)
  • 160 g de judías blancas secas (fabes asturianas) , previamente puestas a remojo un mínimo de 8 horas
  • 1300 - 1400 g de agua
Chips de fabada
  • 2 claras de huevo
  • 30 g de harina
  • 75 g de mantequilla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15.7 g
Kalorie 1411 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...